Volg Rally in the picture via

EUROL HELLENDOORN RALLY 2019

Van den Heuvel / Bakker winnen 38e Eurol Hellendoorn Rally

Voor het eerst in hun carrière hebben rallyrijder Jasper van den Heuvel en zijn navigator Lisette Bakker de Eurol Hellendoorn Rally gewonnen.

Na de eerste drie klassementsproeven op vrijdagavond leek het er nog niet op dat Van den Heuvel de rally zou winnen. Bob de Jong stond na drie overwinningen namelijk aan kop, totdat hij een fout maakte tijdens de vierde klassementsproef in Markelo. Dat koste De Jong 15 seconden. Hierdoor kwam Van den Heuvel aan de leiding en stond deze vervolgens niet meer af.

Met name op de zaterdagochtend maakte hij het verschil in Hoge Hexel en in Den Ham, waar hij vorig jaar nog op de Mageleresch zijn Waterloo vond door een kapotte brandstofpomp. Hoe anders ging het nu. De marge op zijn directe concurrent Ten Brinke en in mindere mate De Jong was na de ochtendproeven voldoende uitgebouwd, zodat hij geen echt grote risico’s hoefde te nemen.
Het deelnemersveld bestond dit keer uit 60 rally-equipes. Zij legden in totaal 170 kilometer af, verdeeld over 14 klassementsproeven.
Op het podium stonden naast Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker een treedje lager Bernhard ten Brinke met navigator Tom Colsoul. Derde werd de rally-equipe Bob de Jong en Bjorn Degandt.

Top 10 van het eindklassement?
1. J. van den Heuvel (NL) / L. Bakker (NL)
1 uur 28 minuten en 7 seconden
2. B. ten Brinke (NL) / T. Colsoul (B)
+ 20,7 sec.
3. B. de Jong (NL) / B. Degandt (B)
+ 1.01,1 min.
4. K. van Deijne (NL) / H. Verschuuren (NL)
+ 1.17,5 min.
5. J. de Winkel (NL) / R. van Hoek (NL)
+ 2.17,3 min.
6. B. van Kamperdijk (NL) / N. Muilwijk (NL)
+ 2.41,1 min.
7. M. Debackere (B) / M. Krieger (NL)
+ 4.01,0 min.
8. L. Parren (NL) / J. Coumans (NL)
+ 5.59,6 min.
9. H. Vossen (NL) / L. Bouman – Dautzenberg (NL)
+ 7.40,6 min.
10. E. Wolves (NL) / F. ter Maat (NL)
+ 8.09,7 min.

bron. www.eurolhellendoornrally.com