Volg Rally in the picture via

EUROL HELLENDOORN RALLY 2018

Hermen Kobus heeft met zijn navigator Erik de Wild de 2018-editie van de Eurol Hellendoorn Rally gewonnen. Na een derde plaats vorig jaar was hij nu de sterkste met zijn Skoda Fabia R5.
In een deelnemersveld bestaande uit 72 rallyrijders moest in totaal 158 kilometer worden afgelegd, verdeeld over 15 klassementsproeven. Na de eerste vijf proeven op de vrijdagavond ging Kobus al aan de leiding, zij het minimaal. Zijn voorsprong op de nummer twee in het klassement – Jasper van de Heuvel – was slechts 4,5 seconde.

Op zaterdag startte Kobus direct met een overwinning, maar de proef Hellendoorn moet hij van Van den Heuvel voor zich dulden met een achterstand van 2,3 seconden in het klassement. Echter aan de Geerdijk in proef 8 (Mageleresch) ging de brandstofpomp stuk en toen was het einde wedstrijd voor Van den Heuvel. De spanning was uit de wedstrijd, Bob de Jong volgde toen al op ruim 51 seconden.
Met uitzondering van proef Almelo, deze ging naar de Belgische Melissa Debackere, won Kobus alle klassementsproeven en werd zodoende winnaar. Hoewel hij ook baalde van het uitvallen van Van den Heuvel. “Ik had graag een directe strijd met hem aangegaan en dan winnen. Dat is niet alleen mooi voor de wedstrijd en het publiek, maar ook mooier om de rally te winnen.”
Op het podium stonden naast Kobus de nummer twee van het eindklassement Bob de Jong met zijn navigator Kees Hagman en derde werd het Belgische team Melissa Debackere / Didier Bostoen. Bertram Altena en Chris Aaltink met hun Opel Manta i200 werden 17e algemeen en een 2e plek in hun klasse.