Volg Rally in the picture via

GTC RALLY 2014

De Brabantse rally’s zijn in 2014 de prooi voor Bob de Jong. Na een knappe herhaling van de winst in de ELE Rally won hij zaterdag de rally die hoger op zijn verlanglijstje stond: de GTC Rally in Etten-Leur. De Jong, woonachtig in het Belgische Essen, mag de GTC Rally namelijk zijn thuisrally noemen. Op vrijdag legde De Jong al een sterke basis voor de winst in zijn thuisrally. Met slechts één echt serieuze concurrent: Edwin Schilt. Die kreeg vrijdagavond te maken met technische problemen.
De zaterdag was voor De Jong een kwestie van consolideren, al reed hij nog wel een straf tempo. Goed voor vier van de zeven snelste tijden tijdens de zaterdagetappe.
Achter De Jong woedde er op zaterdag nog wel een hevige strijd. Arjen de Koning begon met lichte achterstand op teamgenoot Piet van Hoof. Dat veranderde snel en De Koning nam met behoorlijke stappen afstand van preparateur Van Hoof. Daarmee stelde hij zijn tweede plaats algemeen veilig alsmede een versteviging van zijn leidende positie in het kampioenschap.