Volg Rally in the picture via

RALLYE GRÖNEGAU 2015

Zaterdag wist het rallyteam Altena-Aaltink een imposante 3e plek algemeen tijdens de Gronegau Rallye 2015 op te eisen.
Al vanaf de start wist het team zich in de top van het veld te manifesteren. Het duo was gedurende de hele wedstrijd in een secondeduel verwikkeld met Benjamin Hink en Frank Gerritsen Mulkes uit Rijssen, beide teams rijdend met een BMW M3.
Lange tijd leek het team zich verzekerd van de derde plaats, de Opel liet zich zonder enige problemen over de Duitse proeven leiden. Totdat de heren spinden op kp5. Doordat dit op een rondkoers gebeurde en het team ook nog moest wachten op een passerende tegenstander, kostte dit het duo dusdanig veel tijd dat ze de derde plaats op dat moment over moesten dragen aan Frank.
De heren gingen er tijdens de laatste proef nog even goed voor zitten en wisten een 2e tijd algemeen op de klokken neer te zetten, ruim 6 tellen sneller dan hun rivaal Frank Gerritsen Mulkes.
Toch mocht dit niet genoeg blijken om de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Met 6 secondes verschil moesten ze in Frank hun meerdere erkennen. Doordat op de laatste kp Wouter Ploeg crashte, werd uiteindelijk toch nog een derde plaats algemeen binnen gehengeld.

(tekst www.altena-aaltink.nl)