Volg Rally in the picture via

TANK S RALLY / SHORT-RALLY 2015

De Tank S Rally werd afgelopen weekend over twaalf klassementsproeven verreden in en rond Emmeloord. Er stond een bijzondere auto aan de start; de Mitsubishi Space Star R5. De R5 klasse is een snel groeiende internationale klasse, net onder de absolute toppers, de World Rally cars. In de R5 strijden nu al auto’s mee van Ford, Peugeot en Citroën.
De auto wordt ontwikkeld door Mpart/Ralliart Sweden. Dit bedrijf is in handen van Tomas Weng en Hans-Erik Weng. Zij kwamen met de Mitsubishi R5 naar de Tank S Rally om op asfalt te testen. De auto is in de eindfase voor de FIA-Homologatie, en reed daarom voor de wedstrijd uit als X auto. De wedstrijd werd gewonnen door Jasper van de Heuvel en Lisettte Bakker in hun Mitsubishi Lancer Evo X. Plek 2 was voor Erik Wevers en Michiel Poel in de Skoda Fabia WRC. En de derde plaats voor Kevin Kooijman en Hans van Goor. Op een mooie 21e plaats finishte Bertram Altena en Chris Aaltink. Zij deden dit jaar voor het eerst mee aan de volledige rally. Slechts éénmaal eerder in hun carrière stonden ze aan de start van de sprint versie van de rally rondom Emmeloord.