Volg Rally in the picture via

YPRES RALLY 2015

Deze 51ste editie van de Kenotek Ypres Rally was weer enorm boeiend. Zoals altijd in de Kattestad lag het tempo bijzonder hoog op de proeven, maar ook het aantal incidenten was amper bij te houden.
Het tempo lag enorm hoog tijdens de openingsavond van de Kenotek Ypres Rally 2015, maar ondanks dit verschroeiend ritme waren er uiteindelijk weinig tenoren die zich lieten verrassen. Tot op de laatste proef van de dag Kevin Abbring op hoge snelheid van de baan ging en zijn winstkansen definitief verkeek… Op de laatste proef, Wijtschate, ging Kevin Abbring een aantal malen over de kop. Dit betekende einde wedstrijd voor hem en een enorme teleurstelling voor vele rallyfans.
Kris Princen, vierde na de eerste etappe, moest opgeven wegens medische redenen. Ondanks zijn 22ste startpositie, was het optreden van de Peugeot 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg opmerkelijk.
De overige tenoren bleven voorlopig uit de problemen, waardoor de strijd voor de overwinning nog helemaal open lag. Het leidende drietal staat trouwens binnen de 15 seconden.
In Hollebeke waren de incidenten amper bij te houden. Bernd Casier ging over de kop en gaf op. Daarna was het de beurt aan Craig Breen, die 32″ verloor bij een uitstapje. Zijn wagen had een flinke tik gekregen en de motortemperatuur liep op tot 150°. De Peugeot-piloot kreeg zijn motor niet meer aan de praat na de finish. Stéphane Lefebvre reed lek na 6 km en verloor meer dan 3 minuten. Bouffier en Loix bleven uit de problemen. Loix pakte zijn derde scratch en volgt nu heel kort achter zijn Franse concurrent Brain Bouffier. Het verschil is amper 4″1. Uiteindelijk pakt Freddy Loix zijn tiende overwinning in Ypres. Gevolgd door Bouffier en derde werd Vincent Verschueren.

Foto: Wilma Hammers-Post