Volg Rally in the picture via

26e ADAC PEGASUS RALLYE SULINGER LAND

Op zaterdag 4 mei werd in het Duitse Sulingen de 26e ADAC Mobil Pegasus Rallye Sulingerland verreden onder mooie weersomstandigheden.
Aan deze wedstrijd deden een flink aantal Nederlanders deelnemers mee. Deze wedstrijd telt ook mee voor het Rallyclinic Nederlands Kampioenschap 2013. Ook bij de 325i Challenge staat deze wedstrijd op de kalender.
De wedstrijd bestond uit zeven klassementsproeven. Deze werden ieder 2 keer gereden. De equipes legden uiteindelijk 357 kilometers af waarvan 140,4 kilometer op snelheid werd afgelegd.

De overwinning ging dit jaar naar Hermann Gassner en zijn navigator Harald Brock. Zij wisten met hun Mitsubishi Evo 8 na 14 klassementsproeven de hoogste trede van het podium te beklimmen. Jasper van den Heuvel en Kris Botson werden uiteindelijk tweede met ongeveer een minuut achterstand.
Op klassementsproef drie ging het even mis voor Jasper. Deze proef, op militair terrein en daardoor niet toegankelijk voor publiek, bleek toch listig. Hier ging het even fout voor Jasper. Een lekke band zorgde ervoor dat hij zakte naar een dertiende plaats algemeen met anderhalve minuut achterstand. Vanaf klassementsproef vier begon hij zijn opmars, maar na veertien proeven was zijn achterstand nog 53.9 seconden. In de Divisie 4 was Jasper uiteindelijk wel overwinnaar. Gassner reed in Divisie 1.
Piet van Hoof, genavigeerd door Max Jacobs, werd uiteindelijk derde algemeen en tweede in Divisie 1 op 1:18.1 seconden achterstand op de leider van het klassement.

Klik op de foto om alle foto’s van het evenement te bekijken.

Van Ballegooijen - foto gemaakt door rally in the picture