Volg Rally in the picture via

AUTOSOFT VECHTDAL RALLY 2013

Zaterdag 22 juni werd, onder wisselende weersomstandigheden de Autosoft Vechtdal Rally verreden, rondom Hardenberg. Deze wedstrijd telde mee voor het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap en het Account Software Short Rally Kampioenschap. Arjen de Koning en Hein Verschuuren gingen na negen klassementsproeven als winnaars over het podium. Jasper van den Heuvel stond na lange tijd aan de leiding van de wedstrijd. Jasper gleed op klassementsproef zeven van de weg tegen een boom, zijn wedstrijd was over. Piet van Hoof werd in Hardenberg tweede op 3,3 seconden. Na acht klassementsproeven was zijn achterstand nog iets meer dan 16 seconden. Maar in de laatste klassementsproef wist hij dus Arjen de Koning het vuur nog na aan de schenen te leggen. Deze had echter net genoeg over om als eerste over de finish te rijden. Kevin Kooijman en Hans van Goor reden naar een derde plaats. Met hun Mitsubishi Lancer EVO 10 R4 raakten ze op bijna dertig seconden achterstand.
In het Account Software Short Rally Kampioenschap was het Hans Weijs en Wim Vleugels, zij pakten de eerste plaats in de Volkswagen Golf. Op ruim twintig seconden achterstand eindigde de equipe Ruurd Ochse en Jan-Albert Bosscha met de Honda Civic Type-R R3. Jarno van Haren en Angelique Derks wisten met hun Ford Escort de derde plaats te behalen.